Jun
30

Sant & Usant får støtte til tre prosjekter fra NFI!

posted on June 30th 2014 in News from festivals with 0 Comments

Sant & Usant har fått støtte til utvikling og produksjon av tilsammen 3 filmer.

To av filmene er med regissørene Erlend E. Mo og Victor Kossakovsky. Filmene inngår som et større samarbeid med produksjonsselskapene Final Cut for Real fra Danmark og Story fra Sverige.

’Dette er produksjons-selskaper som har store ambisjoner og som har vist enorme muskler i tidligere produksjoner som for eksempel den Oscar nominerte filmen the ”Act of Killing”. Sant & Usant jobber målbevisst mot den internasjonale arenaen og da er en invitasjon til et slikt samarbeid viktig for oss, sier produsentene Anita Rehoff Larsen og Tone Grøttjord.

Sammen skal de produsere seks enkeltstående dokumentarfilmer for barn. En film fra hvert av de nordiske landene, samt en film fra et annet kontinent. Filmene handler om barn som trener hardt for å prestere innenfor sitt talent. Hovedfokuset i hver fortellingen er utfordringen barnet har i nær relasjonen under kampen for å nå nye rekorder og høyder. Målet med filmene er at de skal kunne være en nær historie fra et barns perspektiv men med universelle utfordringer som barn i andre deler av verden også skal kjenne seg igjen i. Vi skal lage filmer både for de store barnefilmfestivalene og for nordisk og Internasjonal tv.

Sant & Usant skal produsere to av filmene, en i Norge og en i Russland. Den norske filmen skal regisseres av Erlend Eirik Mo. ( ”Innenfor mine øyne”, ”Kan man dø i himmelen”)

Vi har lenge ønsket å jobbe here med Erlend Mo og beundrer den nærheten han får til sine karakterer og måten han tar sitt unge publikum på alvor ved å gi dem tilgang til de såre sidene ved livet.

 Russisk stjerneregissør. Victor Kossakovsky er å regne som dokumentarfilmens rocke-stjerne på den internasjonale dokumentarfilm-arenaen. Hans filmer har vunnet over 100 internasjonale priser.

Da Sant & Usant bestemte seg for å legge en av historiene til Russland ønsket de å jobbe med en regissør som kjente den russiske kulturen og det russiske språket innenfra- og når en av verdens mest kjente dokumentarfilm-regissører kommer fra Russland – hva passer vel da bedre enn å spørre han?

‘Vi har vært store beundrere av Viktor Kossakovsky siden den gang vi gikk på filmskole, så  når han nå har takket ja til å regissere en film for Sant & Usant er det klart at det føles veldig stort!

 Begge prosjektene fikk ved siste tildeling utviklingsstøtte fra Norsk Filminstitutt.

Sant & Usant har også fått produksjonsstøtte til den enkeltstående dokumentarfilmen ’Cricketing the streets of Oslo’ av Ritchie Cavander-Cole og Mamdooh Afdile.

Vålerenga Cricketlag gjør det dårlig på banen. De skjønner de må gå drastisk til verks. En drøm fødes, og en plan lages, for så å settes ut i livet, kapittel for kapittel. Gjennomføringen av planen blir krevende for alle de 5 hovedkarakterene. Vil drømmen om at en indisk cricket-gud skal hjelpe dem ut av uføret, føre til at de vil orke å gjennomføre?

Comments

comments