May
14

Gullruten for beste TV-dokumentar til ‘Knut Sigve fra Folkestad’

posted on May 14th 2011 in Uncategorized with 0 Comments

Tone-gunhild-gudveig-kari-anne

Fredag kveld gikk Gullruten av stabelen i Grieghallen i Bergen og  ‘KNUT SIGVE FRA FOLKESTAD’ vant pris for beste TV dokumentar.

Hovedpersonen Gudveig (fra Folkestad på Sunnmøre), regissør Gunhild Asting (fra Røyse på Ringerike), produsent Kari Anne Moe (Sandefjord) og produsent Tone Grøttjord (Arendal) kunne alle ta plass på scenen for å motta prisen.

Produsent Tone Grøttjord takket alle finansiørene, regissør Gunhild Asting samt alle som har jobbet med filmen. Gunhild Asting takket Knut Sigve som for tiden er i Spania og Gudveig takker for den største opplevelsen i hennes liv.

Filmen er regissert av Gunhild Asting og produsert av Sant & Usant v/Tone Grøttjord og Kari Anne Moe.
Filmen er finansiert av Sant & Usant AS med støtte fra: Norsk Filminstitutt ved Stig Andersen, TV2 v/Vebjørn Hagen, og Extra-midler fra Helse og Rehabilitering i sammarbeid med Norsk Forbund for Utviklingshemmede v/Tone Hammerlund.

Filmens hovedperson Knut Sigve Sollid (55) og mor Gudveig Sollid, (78), bor i den lille bygda “Folkestad” på Sunnmøre. Knut Sigve har bodd hjemme hos mor hele livet. Han er stolt av å være Knut Sigve fra Folkestad.En dag kommer den uunværlige samtalen. Gudveig forteller at hun ikke lengre klarer ta vare på han og at han må flytte til egen leilighet. Knut Sigve nekter å flytte fra mor og bygd men forstår etterhvert at det ikke finnes noen annen utvei.Filmen følger forandringene i Knut Sigves liv, frigjøringen fra moren og bygda – og det å plutselig skulle være selvstendig.

Comments

comments