Feb
25

Cricketing the Streets of Oslo til India

posted on February 25th 2015 in Uncategorized with 0 Comments

Sant & Usants dokumentarfilm Cricketing The Streets of Oslo er kjøpt av New Dehli TV (NDTV). I forbindelse med at Cricket World Cup nå forgår i Australia, har NDTV besluttet å overraske sitt publikum med historien om lille Vålerenga Cricket Klubbs humoristiske og desperate forsøk på nå den indiske cricketlegenden Sachin Tendulkar.

-Vi er svært rørt over at det finnes folk som spiller cricket så langt nord, til tross for alle utfordringen de står overfor, og vi er sikre på at historien om Vålerenga Cricket Klubb kommer til å røre hele det indiske folk, forteller Ayesha Kagal, innkjøpsansvarlig hos NDTV.
NDTV satser stort på Cricketing The Streets of Oslo og velger nå å vise den prime time både fredag (27.02), lørdag (28.02) og søndag (01.03) denne uken. De har altså tro på at den vil bli en hit hos det indiske folk.

-Dette er mer enn vi har våget å drømme om, sier Ritchie Cavander-Cole, som både er Vålerengaspiller, hovedperson og regissør av filmen, sammen med Mamdooh Afdile. Den indiske cricketguden er en superhelt, med 25 millioner fans på facebook alene, og det er svært vanskelig å få hans oppmerksomhet. Men med en serie visninger prime time på NDTV, så er han nødt til å høre om Vålerengas forsøk på å nå han. Dette er bare utrolig kult! Jeg tror dette er hva som skal til for at cricketguden skjønner at han må komme til Norge og berge Vålerenga Cricket Klubb, sier en oppstemt Cavander-Cole.

-I tillegg til å være den mest seriøse, og en av de største kanalene for de 1,2 milliarder innbyggere i India, så er NDTV også størst blant indere utenfor India. De har en imponerende markedsandel i over 77 land utenfor India. De tar inn kun 12-16 dokumentarfilmer i året, og jeg har aldri tidligere hørt at en norsk dokumentarfilm har nådd opp hos NDTV forteller filmens produsent Eirin Gjørv. -Så dette er historisk, og veldig gøy både for filmen, Vålerenga Cricket Klubb og norsk dokumentarfilm.

Cricketing the Streets of Oslo skal ha Norgespremiere 26. mars, og vises på NRK i forbindelse med sluttkampen under Cricket World Cup 29. Mars. Filmen er produsert med støtte av NFI, Fritt Ord og NRK.

Kontakt
Eirin Gjørv, Produsent
eirin@santogusant.no
+47 992 33 335

Comments

comments