Oct
06

Bli kjent med Maiko Nishino-Ekeberg!

posted on October 6th 2015 in Uncategorized with 0 Comments

Maiko Nishino er hovedpersonen i Sant & Usant nyeste film, Maiko – Dancing Child. Hun er en av de ledende danserne i Den Norske Nasjonalballetten og har danset klassiske hovedroller som dobbeltrollen i Svanesjøen, Tornerose, Nøtteknekkeren og er for tiden hovedrollen i Manon på Operan.

Her er intervjuet vi gjorde med Maiko for å bli bedre kjent med henne før utgivelsen av filmen.

1) Hva er ditt første minne av dans?
En ting jeg husker veldig godt er da jeg var 4 år gammel, og at jeg danset Japansk Geisha dans. Jeg hadde en fan, gammeldags japansk musikk spilte i bakgrunnen og jeg hadde på meg min mors hæler.

2) Var det alltid ballett?
For meg var det musikken. Jeg bare danset rundt og fant på alt mulig på den tiden. Så klassisk musikk var det som virkelig interesserte meg og selvfølgelig er ballett den største stilen innen klassisk musikk, og da ble det drømmen for meg.

Maiko_Dancing_Child_img6

3) Hva er det som du elsker mest med ballett?
Jeg elsker at jeg er i stand til å bruke kroppen min som et instrument og fortelle hvordan jeg føler, eller en historie gjennom bare å danse og ikke si noe.

4) Hva motiverer deg mest i løpet av de vanskelige årene?
Det faktum at jeg var  der og hadde muligheten til å danse ballett hele dagen. Det var utover noen drøm for meg. Hele opplevelsen var også veldig eksotisk. Å være i Europa med europeiske studenter, en ny by, ny kultur, og det var noe jeg ikke ønsket å gi opp uansett hvor vanskelig det ble.

5) har du noen pre-performance ritualer?
En ting jeg pleier å gjøre er å spise den største lunsj du kan forestille deg. DEN STØRSTE! Jeg liker også å ta en times lur. Jeg elsker å fikse håret mitt og å sminke meg før forestillinger.

Og sist, rett før jeg skal ut, pleier jeg alltid å se meg selv i speilet og “bli” den karakteren jeg portretterer. Jeg ser Maiko fase ut og så blir jeg den karakteren.

6) Hva gir deg mest inspirasjon?
Evnen til å virkelig presse mine grenser og å teste hvor langt jeg kan gå både fysisk og mentalt, det elsker jeg. Hver dag som jeg presser meg selv og blir bedre virkelig inspirerer meg.

7) Hva var den siste filmen du så?
The Theory of Everything, som handlet om Steven Hawking. Jeg gråt veldig mye! Det fikk meg til å innse hvor heldig jeg er for å være sunn. For å være i stand til å gjøre det jeg gjør dag inn og dag ut.

MaikosDance20

8) Hva var din første reaksjon da Åse (regissør) nærmet deg om filmen?
‘Å nei! Nei nei nei nei! “Ingen skal følge meg rundt overalt, nei takk! Det var det første jeg tenkte. Men så ble jeg godt kjent med Åse, og faktisk til slutt la jeg ikke merke til hvor hun var engang. Hun ble bare en del av meg.

9) Favoritt sted på jorden?
Jeg må vel si med min familie, men for å være litt egoistisk og bare tenke på meg selv, det må det være på scenen.

10) Hvis du ikke hadde valgt denne karrieren, hva tror du du ville ha blitt?
Helt sikker hår og sminke artist. Det er noe som jeg alltid har ønsket å gjøre siden jeg var liten. Jeg likte å sminke søsteren min og meg selv, men jeg føler at når du gjør det for andre, då er det så fascinerende.

11) Hva er din favoritt aktivitet here utenfor jobben?
Matlaging og spising.

12) Hvis du bare kunne spise en mat for resten av livet ditt, hva ville det være?
Noe min mor lager, tradisjonell japansk mat.

13) Favoritt film?
Det er egentlig en veldig morsom film, og mannen setter nok ikke pris på det.
Da jeg flyttet til London alene og måtte prøve å få kontakt med de andre jentene. Det vi pleide å se på var Dirty Dancing. Jeg kan ikke si det er min ‘ultimate favoritt film “, men for meg er det den filmen jeg husker mest. Det var vår måte bygge et forhold på uten å kunne snakke med hverandre. Jeg får en varm følelse når jeg tenker på den filmen, den stilen, kjærligheten, og musikken.

14) Rareste stedet du har utført?
I kantinen av en bank i Arendal.

15) Det mest utrolige stedet du har danset?
Åpning kvelden på Operaen var ganske spesiell. Jeg fikk danse to veldig spesielle balletter. Den følelsen av at Oslo endelig hadde sitt eget Opera Hus, som var så vakkert, var veldig overveldende.

16) største utfordringen du har møtt i din karriere så langt?
Å komme tilbake etter fødselen og treningen for Svanesjøen. Det var utrolig utfordrende både følelsesmessig og fysisk.

Maiko_Dancing Child_img1

17) Høydepunkt av din karriere så langt?
Første gang mine foreldre kom for å se meg danse. Det var ’Svanesjøen’ i 2005. De hadde ikke sett meg danse siden jeg forlot Japan og min danselærer fra Japan var også der. Så det var litt av et øyeblikk for meg å tilbakebetale dem for alt de hadde gjort for meg gjennom årene.

18) Odette eller Odile?
Jeg er ganske mye som Odette, men jeg har en litt gal side. Så hvis Odette er hvit og Odile er svart, så er jeg i midten, men litt mer moro og eksentrisk, så jeg ville være en oransje svane.

19) En ting folk vil bli overrasket over å vite om deg?
Jeg er en forferdelig sanger. Og jeg er en veldig følsom person. Den minste ting kan få meg til å gråte og Nicolai (mannen til Maiko) forstår aldri hvordan det er mulig for meg å gråte så lett!

20) Hva er øverst på ønskelista?
Å reise. Jeg har sett så lite av verden, og jeg ønsker å reise. Jeg vil se og møte mennesker fra hele verden og bli kjent med deres kultur. Det er min drøm. Å se verden.

21) Hva vil du at publikumet skal ta med seg fra denne filmen?
Noen mennesker har denne stereotypien av ballettdansere, og jeg vil at folk skal se filmen, og føle seg nær til meg som et menneske. Jeg prøvde å vise så mye av meg selv i denne filmen. Jeg deler selv de mest smertefulle tidene jeg opplevde mellom de fire årene med opptak, og jeg håper at de blir beveget av filmen og historien.

22) Har du noen ord du lever etter?
Jeg tror på positiv energi. Jo mer du gir jo mer får du tilbake Så alltid gi mer enn 100% i det du gjør, selv de små tingene. Men også lev i øyeblikket og nyte det!

Maiko_banner_Opera

 OSLO PREMIERE

Du kan se ‘Maiko – Dancing Child’ på Den Norske Operan og Ballett 11.okt, kl18.00.

Kjøp billetter her:

goo.gl/1xmi0T

Det vil være mulighet for å møte Maiko Nishino-Ekeberg og regissør Åse S. Drivenes i foajeen av Operaen hvor det skal holdes en Q&A etter filmen.

Vi gleder oss til å se dere!

Comments

comments